Søvn er ekstremt vigtigt, for at man kan fungere og levere i din hverdag. Kroppen har brug for hvile. Flere ting kan dog gøre, at man ikke får sin søvn, eller den ikke er god. En af dem er at de fysiske rammer omkring dig ikke er optimale.

Søvn er ekstremt vigtigt

Når vi sover, sker der en række processer i kroppen, der gør gode ting for både hjerne og krop. Undersøgelser viser at man forebygger helbredsproblemer og ovenikøbet genopbygger kroppen og sindet på en række måder. Derfor er det bare ekstremt vigtigt at man får din søvn, og at man får den sammenhængende og regelmæssigt.

Hvorfor kan du ikke sove?

Der kan være en lang række grunde til, at man ikke kan sove. For nogen er det for mange tanker eller ligefrem depression eller andre psykiatriske lidelser. Men det kan selvfølgelig også være nogle fysiske ting som smerter eller andet ved kroppen, der giver problemer med at slappe af. Så er der de fysiske omgivelser. For det er ekstremt vigtigt at man føler sig tilrette i sin seng og omgivelserne til denne. Det må ikke være for koldt i de rum man sover i eller for varmt og så kan larm også gøre noget dårligt for en.

Din seng skal føles rart

Et vigtigt element i at du får en god søvn er at din seng føles rart. Du skal føle sig til rette i din seng. Det gælder både i forhold til dyner, puder, dine madrasser og ikke mindste at du har gode topmadrasser.
En topmadras er som navnet siger, en madras, der skal placeres oven på den normalt madras. På den måde opnår man endnu mere komfort og ligger bare mere behageligt. En topmadras giver et bedre sovemiljø, og er også super god til at regulere temperaturen. Der findes en række forskellige slags madrasser, så det gælder om at finde den, der passer til dit behov.

Også godt for hygiejne og allergi

Vælger du den rette topmadras til din seng, så vil du også gøre noget godt for dit sovemiljø generelt. For en topmadras gør både noget godt for hygiejnen i din seng. Og for dig der har allergi, er det også en rigtig god ide med en topmadras. Også fordi de er superlette at holde rene og holde dem fri for ubehagelige ting som støvmider og lignende ting, der kan forstyrre din søvn.