Nutidens forbruger er blevet mere og mere afhængig af internettet. Tiden er for længst forbi, hvor folk købte DVD’er eller CD’er for dermed at have sine film og sin musik liggende lokalt. Det er sjældent, at folk i dag har købt en kopi af mediet. I stedet bruges der i almindelighed streaming.

Med streaming henter man kun det midlertidigt ned, som man gerne vil se i øjeblikket. Dette har resulteret i en anden adfærd hos forbrugeren. Streaming har nemlig muliggjort, at man har adgang til et langt større udbud af film for billigere penge. Hvis man skulle købe alle filmene enkeltvis på en streamingtjeneste, ville det have kostet mange penge. I dag skifter vi derfor hurtigere mellem flere forskellige medier, snarere end at se de samme ting flere gange.

Denne ændrede adfærd hos forbrugeren sætter også nye krav til internettets kunnen. Engang skulle internettet måske bare hente et enkelt musikalbum ned. I dag streamer man musikken hver eneste gang man hører det. Dette betyder, at internettet hele tiden er i gang, og at indholdet ligger på en server langt væk fra hjemmet.

Dit internet kan blive bedre, end du tror

Det er dermed blevet ekstra vigtigt med et internet, der kan klare disse nye vilkår. Internet skal i dag både være stabilt og hurtigt. Stabilt, fordi det er frustrerende, hvis den film man ser pludselig begynder at hakke. Hurtigt, fordi vi har vænnet os til at tingene går langt hurtigere end før i tiden, og dermed har mindre tålmodighed.

Mange forbrugere installerer blot deres internet hurtigt og tænker dernæst ikke videre over det. Man undlader derfor at opsøge en guide til hurtigt bredbånd hvilket er en stor fejl. Internetforbindelsen kan nemlig typisk blive langt bedre, end de fleste tror. Mange benytter eksempelvis blot den standard router som de får med sig fra internetudbyderen til at begynde med. Den router er dog af dårlig kvalitet og har derfor ikke stor ydeevne. Hvis man har bestilt et hurtigt internet, så er det ikke sikkert at routeren kan levere den hastighed, som man betaler for. Derfor kan det være godt at måle, om den reelle hastighed også tilsvarer den, man betaler for.

Med nogle enkelte justeringer, kan man hurtigere få en langt hurtigere forbindelse. Det er svært at finde argumenter imod at gøre dette, da det er trist at betale for noget, som man ikke får det fulde udbytte af. Dette gælder ikke mindst internetforbindelsen, som er en så central del af vores hverdag.