Når hjemmet skal indrettes, er det vigtigt at man gør sig umage. Et par træhylder kan give et godt udtryk, og hjælpe med at klare rodet. Lidt friske farver kan give ethvert rum nyt liv. Er man særlig eventyrlysten kan man med paneler give sit hjem et eksklusivt look. En reol kan give masser af plads til indretning, og give et flot look til ethvert hjem. Men lad være med at rode reolen til, og gøre den til en holdeplads for nips og ragelse.

Vær ikke bange for at blande nyt og gammelt

En indretning der består 100% af antikviteter, virker typisk tung og gammeldags. Omvendt kan et hus der er indrettet med spritnyt inventar, hurtigt blive sterilt og upersonligt. Så hvad er det rigtige svar? Vær ikke bange for at blande lidt ind imellem. Det sikrer en god balance, og er også med til at spare penge, da antikviteter ofte kan være dyrt.

Gør plads til rodet – det kommer alligevel

Af og til må vi krybe til korset, og erkende at vi roder. Der skal være et sted vi kan smide vores nøgler – vi skal kunne lægge posten fra os, og så er der også lige de 2-3 ladere vi også lige skal have fundet plads til. For at undgå rodet, kan vi lige så godt indrette efter det. Hvad enten det er en lækker hylde i entréen til de ting vi hurtigt skal smide, eller om det er deciderede opbevaringsmøbler, er det vigtigt at vi tager i betragtning at vi skal have afsætningsplads. Der er en god grund til at ”rodeskuffen” – eller en variant heraf – har til huse i stort set alle hjem.

Tapet er ikke kun til mormors sommerhus

Når man tænker på tapet, får de fleste associationer til mormors sommerhus, med usmageligt tapet i metervis. Det behøver dog ikke nødvendigvis være tilfældet. Med mange smukke tapeter, kan du i dén grad få piftet stuen op. Overvej eventuelt kun at bruge tapetet på en enkelt væg, og brug det som en lækker detalje i rummet. Dette kan meget vel være en detalje der skaber en hjemlig atmosfære, og virkelig viser at der er gjort lidt ekstra ud af indretningen. Hvis du gerne vil være sikker på at det ikke virker malplaceret, så brug eventuelt en neutral farve med enkelte detaljer. Et hvidt tapet med gulddetaljer er nemt at inkorporere i et rum, og er samtidig også meget let at indrette med pynteting bagefter – så det hele giver endnu bedre mening.

Opgrader dine kontakter

Hvis du virkelig er ude efter point i boligindretningen, så tag et kig på dine kontakter. Det er sikkert nogle vi har set tusind gange før. De hvide standardkontakter der kommer med ethvert hus. Ikke lige der hvor man tænker ”øje for detaljen”. Men ved at opgradere til nogle specielle slags, får du hurtigt lavet de små detaljer som øjet fanger, og som virkelig giver et par plusser i bogen når det kommer til indretning.

Hvis det passer ind i lejligheden eller husets stil, kan du med fordel bruge lidt ekstra på at købe nogle lækre vintage kontakter. En fed detalje vil også være at udskifte kontakten ved natbordet til et USB udtag, hvis du alligevel kun har din telefon til opladning. Kort fortalt, så kan du få en langt mere helstøbt indretning ved ganske små justeringer her.