Rigtig mange danskere vælger et udenlandsk firma når de skal have nyt ur. Det er komplet unødvendigt, da der er masser af danske urmærker der klarer det ganske fint – og til langt færre penge. Du behøver altså ikke sprænge banken for at få råd til et nyt accessory, og kan samtidig støtte danske mærker og deres produktion – frem for at gå efter et udenlandsk som alle andre.

Ure er også gode til at starte samtaler. Et lokalt produceret, dansk ur, vil nærmest altid kunne give en bedre historie end et japansk, fransk eller schweizisk ur. Det er en fed historie at kunne fortælle, og det vil med garanti gøre sig mere bemærket end din kollegas ur.

Er ure stadig nødvendige?

Mange af os tjekker rent instinktivt klokken på vores telefon eller vores PC. Man kan spørge om det så stadig er relevant med et armbåndsur. På mange måder kan man sammenligne et godt ur, med en tid hvor mænd generelt set var mere velklædte. Det er mindst lige så meget et statussymbol, som det er en brugsgenstand. Og for mange er et ur stadig ét af de eneste smykker der er ”lovligt” for mænd at bære.

For at være helt ærlig er det langt de færreste af os, der forstår de komplekse kroneografure, smartwatches og lignende. De fleste af os køber dem fordi de ser godt ud, og fordi vi godt kan lide den øgede funktionalitet. Men i realiteten bruger vi sjældent funktionerne, og derfor kan det være en god idé at bekende kulør, og i stedet blot vælge et klassisk og dekorativt ur i stedet.

Hvordan vælger jeg det rigtige ur?

Armbåndsuret har en lang historie, og har i lang tid været brugt i arbejdsøjemed. Fra højt specialiserede dykkerure, til hårdføre stødresistente ure til de mere aktive, har et ur nærmest altid haft et formål. Mange bliver forbavsede over hvor mange valg der er, når man skal finde det perfekte ur. Men i realiteten er det lige til. Hvis du har behov for nogle af urets funktioner i forbindelse med hobby eller arbejde, så ved du det allerede. Det er altså nemt at finde frem til det ur der passer til dig. Men for alle andres vedkommende, så er det måske ikke fordi vi rent faktisk har behov for 200 meters vandtæthed – eller indbygget GPS. Her handler det i stedet mere om at vælge det ur der ser godt ud på vores håndled, og som vi kan se os selv bære dagligt.

Materialet er nok der hvor de fleste kommer i tvivl. Skal man spendere lidt ekstra og gå efter et guldur, eller kan et flot ur i stål gøre arbejdet lige så godt? Det er en god idé at gennemgå din garderobe, og se hvilke accessories du ellers bruger. Hvis du kun har manchetknapper i sølv, er det måske i overkanten med et guldur. Men har du en slipsenål i guld du bruger hver dag, er der i virkeligheden kun ét rigtigt valg. Ved at købe et ur der passer til din nuværende garderobe, slipper du for at skulle udskifte alle dine andre accessories.