Rotter er et af de væsner, som vi ikke vil have som gæster i vores hjem. Dette er ikke uden grund. Et er, at de har et dårligt ry gennem den europæiske historie, hvor de har bragt mange dårligdomme med sig. Mere vigtigt er dog, at dette ikke blot er dårlig branding for rotten, da den kan være et ganske stort problem.

Det er vigtigt med rettidig bekæmpelse af rotte. Rotter er nemlig farlige smittebærere og dermed et af de værste skadedyr i Danmark. For eksempel kan de bære på sygdommen leptospirose, som er en meget farlig sygdom. For at gøre ondt værre, kan mennesker blive smittet med disse sygdomme selv ved kontakt med rottens urin eller afføring. Det er altså ikke nødvendigvis via kontakt med selve rotten, at man kan få de farlige sygdomme.

Derudover kan rotten også forårsage stor skade i hjemmet. Rotten kan gavne næsten hvad som helst i stykker, hvilket også inkluderer hårde materialer. Det betyder, at den kan lave skader i bygningsværket, i ledninger, eller andre ting. Eftersom rotten lever inde bag væggene eller i gulvene, kan den lave skader på selve husets fundament. De formerer sig også med stor hast, så problemet kan straks blive værre hvis ikke der handles.

Kontakt en ekspert ved mistanke om rotter

Er der rotter i hjemmet, er det derfor meget vigtigt at handle så hurtigt som muligt. Det er en kompleks sag at få gjort noget ved rotteproblemet, så prøv ikke at gøre det på egen hånd. Det er vigtigt at få en ekspert ud, som har klargøre problemets omfang, samt hvilke midler der skal til for at stoppe det.

En ekspert vil have den nødvendige ekspertise til at finde årsagen til rotternes tilstedeværelse. Det kan eksempelvis være et problem med kloakken eller et problem med affald. For at kunne stoppe problemet, skal man altid gå til roden. Det nytter ikke noget blot at symptombehandle, når det gælder rotter, for så kommer de bare igen efter noget tid. ‘

Tag derfor kontakt til en skadedyrsbekæmper, som kender til rotter. Denne måde er den langt sikreste til at garantere, at man ikke får sygdomme eller skader i bygningen.