Pludselig står du ude foran din hoveddør og indser, at du har mistet dine nøgler. Mange kommer til at panikke og foretage forhastede beslutninger, fordi de hurtigst muligt bare gerne vil indenfor.

Måske tager du din mobil frem og leder efter en smart løsning på nettet. Desværre findes der rigtig meget misinformation på nettet, som både kan være ineffektivt og decideret farligt.

Derfor har vi i denne artikel samlet de ting, som du absolut ikke skal gøre, når du er blevet låst ude.

Lirke låsen op

Måske har du set på film eller i serier, hvordan indbrudstyve uden problemer lirker en lås op med en hårnål eller et kreditkort. Denne metode virker altså i langt de fleste tilfælde ikke. Hvis det var tilfældet, så ville der med garanti være langt flere danskere, som blev udsat for tyveri.

I værste tilfælde kan du komme til at ødelægge dit kreditkort i forsøget.

Bryde vinduer og døre op

På YouTube kan du finde masser af videoer af folk, som instruerer dig i, hvordan du kan bryde et vindue op. De får det til at se super enkelt ud, men det er det helt bestemt ikke. Du kan komme til at ødelægge dine vinduer eller komme til skade i processen.

Hvis dine naboer eller forbigående ser dig i færd med at bryde et vindue op, så kan de mistænke dig for at være en indbrudstyv og ringe efter politiet.

Ringe til din udlejer

I nogle tilfælde kan du godt ringe til din udlejer, hvis de har en ekstranøgle. Dog er det ikke sikkert, at din udlejer bliver lykkelig for sådan et opkald. Hvis du for eksempel er kommet hjem fra en bytur klokken 04:00 om natten, så er det ikke super smart at ringe.

Hvad gør man så?

Hvis ikke du har en ekstranøgle liggende, så er det bedst at ringe til en låsesmed.

En låsesmed har alle nødvendige værktøjer, og ikke mindst erfaring, til at kunne låse din dør op igen. Hvis du bor på Midtsjælland så ring til låsesmed ringsted, så du kan komme sikkert ind i dit hjem.