Sponsoreret

I forbindelse med at man køber en ny lejlighed, så er der også mange, der ser det som en god mulighed for at lave om på valget af møbler og den generelle indretningen. Alt afhængigt af hvilken type lejlighed man flytter ind i, så kan der være forskellige løsninger, der virker mere oplagte og moderne end andre. I dag findes der mange nye smarte muligheder og løsninger. Det kan derfor være svært at danne sig et overblik og beslutte sig om, hvad der er det rigtige til netop din nye lejlighed. Derfor er her en kort gennemgang af nogle af de ting, der er værd at huske på, samt nogle af de mest trendy løsninger.

Planlægning

Det første der er vigtigt, når man skal indrette enhver ny lejlighed eller bolig, er grundig planlægning. Et godt sted at starte, er ved at fastsætte et budget for indretningen. På den måde ved du hvad du har at arbejde med.

Det er også en god ide at lave en liste over ting, der generede dig i dagligdagen i den gamle lejlighed. Det kan være at du savnede skabsplads, manglede bordplads i køkkenet eller at materialerne i lejligheden krævede for meget vedligeholdelse.

Ved at gøre dig tanker om disse ting i den indledende fase af indretningen, så kan du nemmere danne dig et overblik over de ting, som kan være med til at gøre din dagligdag mere bekvemt.

Moderne løsninger

Hvis man flytter til et nybyggeri fra en ældre lejlighed i en gammel bygning, så kan det godt være, at man vil prøve at mixe den nyere byggestil ind i sine valg, i forhold til indretningen. Nyere lejligheder i eksempelvis København er typisk præget af en minimalistisk stil, hvilket mange vælger at føre videre i deres indretning. Rene linjer og større åbne områder er noget, der virkelig trender i disse typer af lejligheder.

En af de indretningsmæssige tendenser, der bliver mere og mere populære, er et tøjstativ i vandrør. Dets rå look og praktiske egenskaber er yderst tiltalende, og det passer samtidig rigtig godt ind i de fleste nyere byggerier. Det er dog ikke kun tøjstativer der kan bygges af vandrør. Eksempelvis kan hylder og sengestativer bygges i samme stil.

I forhold til køkkenet, så vælger mange også at føre den minimalistiske stil videre her. En af de mere moderne løsninger i køkkenet er en wirehængt emhætte. Denne nyere type af emhætter egner sig godt til køkkener med en kogeø, og kombinerer både emhætte og lys med et smart design.

Styr på terrassen?

Hvis man er så heldig at bo i stueetagen eller have købt bolig med have, så er det også vigtigt at tænke over terrassen. Terrassen er et skønt sted at tilbringe de lune aftener i godt selskab, og for at fuldende oplevelsen, så er det rart hvis den virker indbydende. Hvis man har fliser på terrassen, så skal de gerne renses en gang imellem. Hvis du ikke har tid eller gider at give dig kast med dette selv, så findes der heldigvis specialister i fliser, tag og facaderens, som kan klare arbejdet hurtigt og effektivt.

Når først terrassen ser indbydende ud, så kan det også være rart med en terrassevarmer. Selv om sommeren kan det nemlig godt blive køligt om aftenen, og her kan det gøre aftentimerne markant mere behagelige, hvis man kan sidde udenfor uden at fryse. Afslutningsvis kan nogle blomster eller et urtebed også være med til at gøre terrassen mere indbydende.