Går du og overvejer, om du skal investere i et ur? Investering i ure kan i de fleste tilfælde være enormt profitabelt, hvis du spiller dine kort rigtig.

Start med at læse med i denne artikel og bliv klædt godt på til dit urinvest.

Læs op på lektien

Første skridt er at blive klog på ure og deres historie. Du kan for eksempel læse op på de forskellige modeller, kigge på hvordan urmarkedet bevæger sig, undersøge hvilke ure der stiger i værdi og så videre.

Køb dine ure fra pålidelige sælgere

Du bør aldrig købe dit luksusur fra en ukendt forhandler. Selvom de tilbyder dig en god pris, så kan du aldrig vide dig sikker på, om du ender med at købe en forfalskning.

Tjek urets tilstand

Før du betaler for dit ur så tjek, at alt er som det skal være. Tjek urværket, remmen, glasset og viserne for eventuelle skader. Hvis uret er i stykker, eller tidligere har været repareret for skader, så kan det tabe sin værdi.

Læg en strategi

Det er altid en god ide at forhøre sig hos ureksperter først. Snak med en urkender om, hvad for nogle ure, som er de bedste at investere i lige nu og her. Skal du købe et nyt ur? Et vintage ur? Eller måske noget helt tredje? Alt dette kan en ekspert hjælpe dig med.

Hvor er der efterspørgsler

De forskellige ures værdi påvirkes af, hvilke trends der rører på sig lige nu og her. Efterspørgslen på bestemte ure kan stige og falde alt afhængig af, hvad der er på mode nu og her.

Undgå faldgruber

Desværre er der mange forfalskninger på urmarkedet. Du skal være 100% sikker på, at det ur du køber er ægte. Bed ursælgeren om at give dig et certifikat på dit nye ur, så du ved, at det ikke er forfalsket.

Pas godt på dit ur

Når du har købt dit ur, så skal du naturligvis passe godt på det, indtil det er tid til at sælge det igen.

Pas på at uret ikke bliver fugtig, skadet af sol eller høje temperature. Du kan selvfølgelig vælge at gå med det til daglig og få glæde af dit aktiv, men det er bedst, at opbevare det et sikkert sted.