Efteråret og vinteren er på vej, og det er altid hårdt for ens hud. I det kolde skandinaviske klima, kan man næsten ikke undgå, at ens hud bliver tør og irriteret. Det er der heldigvis råd for. Desværre er hudplejemarkedet en gigantisk jungle, og det kan være svært at navigere i hvilke mærker, cremer, olier og serummer man skal bruge. Det er der dog heldigvis råd for! Det kræver i virkeligheden meget få produkter at få en sund og smuk hud. En af de produkter man burde eje, er derfor hindbærkerneolie.

Hvorfor hindbærkerneolie?

Hindbærkerneolie kan bruges af alle hudtyper, især de skandinaviske der har tendens til at være kombineret. Det vil sige en blanding af fedtet hud, og tør hud fra vores kolde klima. Hindbærkerneolie har en stor mængde fedtsyrer som er essentielle for en sund hud. Derudover er den spækket med A- og E-vitamin. Det giver huden en beroligende virkning. Ydermere reparerer den din hud, så den er glat og fin.

Sundhedsmæssige kvaliteter

Økologisk hindbærkerneolie har på grund af dens høje fedtindhold healende og antiinflammatoriske egenskaber. Derfor kan den, udover i ens daglige hudplejerutine, bruges til mere problematiske ting. Det kan eksempelvis være eksem, udslet eller psoriasis, som mange mennesker kæmper forgæves med. Mange massageterapeuter benytter også hindbærkerneolie når de masserer klienter, netop på grund af dens healende og beroligende effekt. Du kan derfor bruge olien på hele din krop, og ikke kun i ansigtet.

Fremgangsmåde

Mange forbinder olier med noget fedtet man bruger i mad. Men det kan faktisk næsten ikke være længere fra sandheden. De fleste olier trænger hurtigt ind i huden, og føles derfor ikke fedtede at have på. Man kommer rigtig langt, med en meget lille mængde. Så længe man ikke overdriver, så er det intet problem for olie at trænge ind i huden. Hindbærkerneolie kan derfor sagtens kombineres med andre hudplejeprodukter, eksempelvis et serum eller en fugtighedscreme inden man skal i seng. Hvis du kun ønsker at bruge hindbærkerneolie i ansigtet, så kan du med fordel starte ud med et par dråber, og fordele. Alternativt kan du blande det med din fugtighedscreme så du er sikker på det bliver ligeligt fordelt.

Vælg altid økologiske olier til huden

Det er enormt vigtigt, at de olier man bruger til sin hud er økologiske. På den måde kan man sikre sig, at der ikke er tilsat noget, som ens hud reagerer voldsomt på. Sørg derfor altid for, at de olier du benytter, er økologiske.