Det siger sig selv, at der er mange fordele, ved at slibe sin græsslåmaskine tit og ofte. Når man køber sådan en maskine, er det et stort køb, man længe har gået og overvejet. Prisen, modellen og størrelsen, er kun en fraktion af de faktorer man gør brug af, inden man køber den, og derfor skal den vedligeholdes ordentligt, herunder med slibning.

Få det bedste ud af maskinen

En græsslåmaskines primære formål, er selvfølgelig at klippe græsset ordentligt, og for at den kan gøre det, skal klinger slippes jævnligt, så du får et tilfredsstillende resultat, efter hver eneste klipning – slibning af græsslåmaskine, er en vane, som mange græsslåmaskineejere har taget og burde tage til sig, i forhold til vedligeholdelsen af maskinen. I nedenstående listes en række fordele du får af at slippe klingerne på din græsslåmaskine.

Jo mere vedligeholdelse, jo bedre kvalitet

Jo oftere du slipper din græsslåmaskine, desto mere ligeligt bliver dit græs klippet. De ulige linjer er ikke til at finde, og så kan du med stolthed vise din nyklippede græsplæne frem for gæster, og andre mennesker, du gerne vil imponere.

Det skal også nævnes, at ved, at du sliber klingerne, samt holder dem rene ofte, holder græsslåmaskinen også længere, hvilket også sparer dig for en del økonomisk. Apropos besparelse, så sparer du også en masse tid – det gælder især efter regnvejr. Vådt græs, er selvfølgelig vanskelige af deale med, end tørt græs, da det nærmest klæber sig til klingen som klistermærker.

Når klingerne er rene og skarpe, kan du uden problemer klippe din plæne, efter en regnvejrsdag, uden at skulle fjerne vådt græs hele tiden.

Som en ekstra bonus reducerer du også chancen for at blive smittet med sygdomme. Når græsset er klippet tæt, bliver det svære for skadedyr og bakterier at ramme dig og dine nærmeste.